Sposób przygotowania

Na początek gotujemy bulion na 1 dużym skrzydle z indyka, 3 łyżkach kucharka, pieprzu, soli morskiej i czosnku. W czasie, kiedy bulion będzie się gotował, siekamy drobno 3 duże cebule, kroimy w kostkę cukinie. Na głęboką patelnię wlewamy 3 łyżki oleju, na których szklimy cebulkę. Następnie wsypujemy cały zapas pokrojonej cukinii, którą po minucie smażenia zalewamy kilkoma chochelkami bulionu. Zakrywając bulionem składniki, dusimy je do miękkości, co jakiś czas mieszając. Po przestygnięciu przekładamy składniki do malaksera i ścieramy na jednolitą masę, obrane ze skrzydła mięso również ścieramy. Powstały mus łączymy, ścieramy na tarle połówkę gałki muszkatołowej i gotujemy. W czasie gotowania mieszamy 2 łyżki mąki ziemniaczanej z połową szklanki zimnej wody, wlewamy powoli do garnka z zupą, ciągle mieszając. Gotujemy jeszcze przez ok. około 3 minuty. Ścieramy na drobnym tarle żółty ser.
Zupę podajemy z kiełkami brokuła (na każdy talerz gaść do środka) i startym żółtym serem. Zupa jest stworzona na przyjęcia rodzinne. Smacznego :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !