Sposób przygotowania

Grzyby przebrać (nie kroić) i kilka razy dokładnie umyć.Gotować je w 1 litrze lekko osolonej wody przez 15 -20 minut.Ugotowane kurki troszkę przestudzić,włożyć luźno do słoika,dodać 2 ziela angielskie,liść laurowy i zalać zalewą.Zamieszać,aby zalewa dotarła we wszystkie miejsca słoika.

Zalewa:2 szklanki ciepłej wody,1 i 1/3 szklanki octu,1 łyżeczka soli,2 łyżeczki cukru,1 łyżeczka pieprzu czarnego.(zalewy starcza na ok 3-4 słoiczki)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    uwielbiam kurki...złoto lasu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super już dawno kurek nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajnie wyglądają te kureczki :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo lubię kurki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    mniam świetna przekąska
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !