Sposób przygotowania

Grzyby przebrać,pokroić i kilka razy dokładnie umyć.Gotować je w 1 litrze lekko osolonej wody przez 12-15 minut.Ugotowane kołpaki troszkę przestudzić,włożyć luźno do słoika,dodać 2 ziela angielskie,liść laurowy i zalać zalewą.Zamieszać,aby zalewa dotarła we wszystkie miejsca słoika.

Zalewa:2 szklanki ciepłej wody,1 i 1/3 szklanki octu,1 łyżeczka soli,2 łyżeczki cukru,1 łyżeczka pieprzu czarnego.(zalewy starcza na ok 3-4 słoiczki)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawe, takich grzybów nie znałam !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    inaczej nazywa się je turki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    fajna nazwa:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    przydatne takie grzybki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !