Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane kołpaki

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kołpaki 350 gram
ocet 10 % 1 i 1/3 szklanki
sól 1 łyżeczka
cukier 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane kołpaki

Grzyby przebrać,pokroić i kilka razy dokładnie umyć.Gotować je w 1 litrze lekko osolonej wody przez 12-15 minut.Ugotowane kołpaki troszkę przestudzić,włożyć luźno do słoika,dodać 2 ziela angielskie,liść laurowy i zalać zalewą.Zamieszać,aby zalewa dotarła we wszystkie miejsca słoika.

Zalewa:2 szklanki ciepłej wody,1 i 1/3 szklanki octu,1 łyżeczka soli,2 łyżeczki cukru,1 łyżeczka pieprzu czarnego.(zalewy starcza na ok 3-4 słoiczki)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta38 06.04.2011 19:57
przydatne takie grzybki
Izabela/bella81 02.04.2011 16:02
fajna nazwa:)
Emilia22 31.10.2010 16:10
inaczej nazywa się je turki
Grażyna13 31.10.2010 11:33
Ciekawe, takich grzybów nie znałam !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak