Sposób przygotowania

Mięso mielone przełożyć do miski, dodać posiekaną cebulę, czerstwą bułkę wymoczoną wcześniej w mleku, jajko, sól, pieprz i przyprawę do mięsa mielonego do smaku. Z masy formować kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Pieczarki oczyścić zemleć. Wodę zagotować, dodać do niej pieczarki, gotować przez 5 minut, zagęścić zawiesiną z mąki. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem. Kotlety podawać z sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Smacznie wyglądają :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    uwielbiam, zwłaszcza z tym sosem:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    mielone mogę jeść z każdym sosem-są pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Takie klopsiki lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !