Sposób przygotowania

Ogórki umyć wysuszyć i razem ze skórką pokroić w słupki. Wodę, cukier, ocet, sól i curry zagotować, do gorącej zalewy wrzucić pokrojoną w półksiężyce cebulę. Zdjąć z ognia i ostudzić. Do każdego słoika włożyć po lisku selera trochę ziarenek gorczycy i pokrojone w słupki ogórki. Ostudzoną zalewę wymieszać i zalać nią ogórki w słoikach. Pasteryzować ok. 2 minut.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne są
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszę wypróbować Twój przepis, ogórki wyglądają zachęcająco.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    oo.. ciekawe połączenie;D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    smaczne ogórki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !