Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 600 gram
czosnek 1 szt.
przyprawa uniwersalna Kucharek 2 łyżeczki
gałka muszkatołowa szczypta
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
bulion 1 litr
podroby 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z dyni

- Bulion wlewamy do garnka, wrzucamy pokrojoną w kostkę dynię i gotujemy tak długo, aż będzie miękka, wręcz rozpadająca się. Studzimy.
- Całość miksujemy na gęsty, gładki krem, a następnie dodajemy delikat, gałkę, obrany ząbek czosnku oraz sól i pieprz, miksujemy ponownie.
- Krem podajemy natychmiast z kleksem śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 12.09.2011 13:40
dobra
Grażyna13 06.12.2010 08:31
Bardzo lubię takie zupy :)
anecia04 15.10.2010 17:47
Pyzo, pisze w instrukcji obsługi blendera, aby nie miksować bardzo gorących np. zup, a co do podrobów - mój błąd - źle zaznaczyłam, wystarczy tylko bulion
SmacznaPyza 15.10.2010 16:15
co z podrobami zapisanymi z składnikach i jeśli mam ostudzić zupę przed zmiksowaniem (choć nie bardzo wiem po co - blenderem miksuję gorącą) to potem podać ją na zimno czy podgrzać?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak