Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszka cytrynowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 szklanki
kasza manna 3 łyżki
cukier 4 łyżki
sok i skórka 1 cytryna
sok owocowy do polania

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszka cytrynowa

Zagotować wodę w garnku, wlać kaszkę rozprowadzona niewielka ilością zimnej wody i gotować 10 minut mieszając. Cytrynę wyszorować, sparzyć wrzątkiem, wysuszyć i obetrzeć skórkę na tarce, Sok cz cytryny wycisnąć do kaszki, dodać cukier i skórkę cytrynową i należy ubijać trzepaczką do piany aż utworzy się puszysta jasna masa. Masę wyłożyć do miseczek, dobrze schłodzić a podając polać sokiem owocowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 26.04.2011 13:57
fajny i prosty zarazem przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak