Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chałupki mojej mamy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 5 paczek
palma 1 kostka
cukier 1 Szklanka
żółtko jajek 3
cukier waniliowy
kakao
twaróg 1/2 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: chałupki mojej mamy

Margarynę, cukier, cukier waniliowy i żółtka utrzeć. Ser przekręcić przez maszynkę 2 razy i powoli dodawać do ciasta. Dodać pokrojone orzechy włoskie, rodzynki i skórkę pomarańczową (ilość – wg uznania). Ułożyć na papierze śniadaniowym lub innym herbatniki na szerokości 3 długość 4 dwa prostokąty. Posmarować masą na grubość ok. 5 mm. Do reszty masy dodać kakao (wg uznawania) i całość wymieszać. Na ciasta z masą ułożyć drugą warstwę ciastek ułożyć ciasto kakaowe w kształt trójkąta. Podnieść boki papieru tak aby ciastka tworzyły trójkąt. Z podanej ilości składników wychodzą dwie chałupki. Całość polać polewą. Odstawić do lodówki najlepiej na dwa dni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 15.08.2012 20:05
super
dana2 04.10.2010 18:32
super
Margo1 04.10.2010 15:16
nieżle
anja3107 03.10.2010 14:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak