Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka ucierana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dkg
mąka ziemniaczana 10 dkg
palma 15 dkg
cukier 1 szklanka
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia łyżka
kakao 2 łyżeczki
mleko 3,2% 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: babka ucierana

żółtka oddzielić od białek palmę utrzeć z żółtkami cukrem i mlekiem dodać mąki z proszkiem połączyć ubić białka na pianę i dodać do masy połowę ciasta wylać na blachę do drugiej połowy dodać kakao wymieszać i wylać na jasne ciasto piec ok 40 minut w 180 stopni po wyjęciu i przestygnięciu posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak