Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać proszek do pieczenia i ocet. Następnie ubić białka z cukrem na sztywno. Zółtka ubić i dodać do białek, wszystko miksować na puszystą masę. Na końcu dodać przesianą mąkę i deliktanie wymieszać łyżką. Wylać na prostokątna brytfannę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do zimnego piekarnika. Włączyć piekarnik na 180 stopni i piec biszkopt ok 40-45 min. Gotowy biszkopy wystudzić i przekroić na dwie części.

Połowę soku wlać do garnka i zagotować, w drugiej połowie rozrobić budynie i wlać do gotujące się soku. Całość mieszać aż zgęstnieje. Jeszcze gorącą masę wylać na jeden placek i przykryć drugim. Wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno z śmietan-fixem i cukrem. Wyłozyć na wierzch ciasta i całośc posypac startą czekoladą. Wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    pysznie wygląda
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !