Sposób przygotowania

Schab umyc, osuszyc recznikiem papierowym i rozbic na cienkie plastry. Ser zólty pokroic na trzycentymetrowej dlugosci paleczki. Z obu stron posypac sola (ostroznie, bo boczek tez jest slony!), pieprzem i papryka. Na kazdy plaster polozyc plaster bekonu ( u mnie niemal identycznej wielkosci co rozbite schabowe), na którym rozsmarowac lyzeczke keczupu. U nasady jednego z konców, polozyc paleczke zóltego sera i ciasno zawijac mieso w roladke, przy czym przed kazdym kolejnym zawinieciem ulozyc kawalek zóltego sera. Identycznie postepujemy z kolejnymi porcjami rolowanego miesa. Jajka rozklócamy, dodajemy odrobine vegety. Do jednego pólmiska wsypujemy make, do drugiego bulke tarta. Delikatnie obtaczamy roladki w mace, potem w jajku i na koncu w bulce tartej, uwazajac, aby roladki nam sie nie rozpadly. W patelni z pokrywka rozgrzewamy tluszcz i kladziemy obtoczone w panierce roladki. Smazymy na srednim ogniu, czesto przewracajac i rumieniac z kazdej strony. Gdy juz kazda roladka bedzie podrumieniona, przykrywamy rondel przykrywka i dosmazamy na bardzo malym ogniu. Podajemy z zemniakami lub ryzem i surówka

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetna alternatywa dla tradycyjnego kotleta
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda bardzo apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    annamariakowalczyk3

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    wygląda smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    takie roladki są pyszne
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    idealne na obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !