Sposób przygotowania

Z bakłażanów ukroić wzdłuż 8 plastrów grub.0,5 cm. Jedną cukinię pokroić wzdłuż na bardzo cienkie plastry - też ma być 8. Pozostały kawałek bakłażana i cukinię pokroić w kostkę.
Plastry bakłażana blanszować w osolonym wrzątku 2 min, plastry cukinii 1 min. Wyjąć z wody osączyć. Bakłażan ułożyć na desce, lekko posolić i popieprzyć, położyć na każdy po plastrze szynki i sera i zrolować, a potem każdy owinąć plastrem cukinii. Rolmopsy bakłażanowe ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać pokrojonymi jarzynkami, posolić, popieprzyć, pokropić oliwą.
Piec 15 min w 200`.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    fajne zawijasy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    fajne zawijasy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !