Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijasy z bakłażana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 2 szt
cukinia 2 szt
pomidor bez skórki 4 szt
ser ementaler 8 plastry
szynka wieprzowa 8 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijasy z bakłażana

Z bakłażanów ukroić wzdłuż 8 plastrów grub.0,5 cm. Jedną cukinię pokroić wzdłuż na bardzo cienkie plastry - też ma być 8. Pozostały kawałek bakłażana i cukinię pokroić w kostkę.
Plastry bakłażana blanszować w osolonym wrzątku 2 min, plastry cukinii 1 min. Wyjąć z wody osączyć. Bakłażan ułożyć na desce, lekko posolić i popieprzyć, położyć na każdy po plastrze szynki i sera i zrolować, a potem każdy owinąć plastrem cukinii. Rolmopsy bakłażanowe ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać pokrojonymi jarzynkami, posolić, popieprzyć, pokropić oliwą.
Piec 15 min w 200`.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 30.10.2012 16:33
fajne zawijasy
Pani Domu 30.10.2012 16:33
fajne zawijasy
berys18 20.02.2011 16:53
ciekawy przepis
Adamorek 06.02.2011 22:52
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak