Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki z nadzieniem pieczarkowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka konserwowa 20 plastrów
jajko 2 szt
majonez 1 łyżeczka czubata
pieczarki 400 g
cebula 1 mała
sól, pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki z nadzieniem pieczarkowym

Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na oleju razem z cebulą pokrojoną w piórka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki i jajka siekamy (możemy użyć rozdrabniacza), a następnie mieszamy z łyżką majonezu. Na krótszym brzegu szynki układamy wałeczek nadzienia i rolujemy. Podajemy przyozdobione pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 19.05.2012 21:33
super przekąska
Wacław 23.07.2011 09:10
pyszne
polly66 20.05.2011 14:50
fajne przekąski
Ania67 11.05.2011 16:24
rewelacja
monisia1977 06.11.2010 05:22
dobre
Karolina92 01.11.2010 08:15
tez robie roladki z szynki, ale z innym nadzieniem :)
goofy9 10.10.2010 10:44
wyglądają pięknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak