Sposób przygotowania

Brokula umyc, pokroic na male rózyczki, lodyge obrac ze skórki i pokroic w drobniutka kosteczke. Cebule, pietruszke i selera obrac, umyc i drobno pokroic. Czosnek obrac i przecisnac przez praske. Ser zetrzec na tarce. Bulion zagotowac, dodac lodyge brokula i cebule, vegete, papryke w proszku, pieprz i listek laurowy, gotowac na malym ogniu przez 10 minut. Obrac, umyc ziemniaki i pokroic w kosteczke, dodac do gotujacego sie bulionu. Po 5 minutach gotowania, dodajemy pozostale warzywa i gotujemy na malym ogniu do miekkosci, przez ok 15 minut. Tuz przed zakonczeniem gotowania dodajemy czosnek. Garnek zdejmujemy z panika, wszystko rozgrabniamy tluczkiem do ziemniaków lub za pomosca blendera. Wrzucamy starkowany zólty ser i make kukurydzianka, energicznie mieszamy, do polaczenia sie wszystkich skladników, ponownie wstawiamy na rozgrzany palnik, zagotowujemy i doprawiamy do smaku - ja dodalam jeszcze suszona bazylie i oregano, ale radze ostroznie, bo nie kazdemu moze smakowac. Mozna dodac wiecej sera lub maki kukurydzianej, która doskonale tutaj pasuje.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam brokuły i takie zupki.
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Mmmmmm! pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kitka

    muszę spróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Z brokułów jeszcze kremu nie robiłam :) czas zrobić :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !