Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski z miesem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 3 łyżki
mąka pszenna ok 1 szkl
jajko
Farsz:
gotowane mięso z rosołu
sól, pieprz
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: kluski z miesem

Mięso zmielić, dodać jajko, przyprawić do smaku, dokładnie wymieszać.

Ziemniaki, obrać, ugotować, wystudzić, zmielić lub przecisnąć przez praskę. Do ziemniaków dodać mąki, jajko i wyrobić gładkie ciasto, w razie potrzeby dosypać mąki przennej. Ciasto podzielić na części, z kazdej uformować wałek i podzielić na porcje. Każą porcję spłaszczyć nałożyć farsz i uformować kulkę. Gotowe kluski wrzucać na wrzącą osoloną wodę. Gotować aż wypłyną na wierzch. Polać masełkiem, lub tłuszczykiem z przesmażoną cebulką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

waniliowapanienka 02.04.2014 09:56
mniam jutro robimy na obiad :)
ElizaT 29.06.2012 23:03
lubię kluski z mięsem
maciek7 10.09.2011 14:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak