Sposób przygotowania

Mięso zmielić, dodać jajko, przyprawić do smaku, dokładnie wymieszać.

Ziemniaki, obrać, ugotować, wystudzić, zmielić lub przecisnąć przez praskę. Do ziemniaków dodać mąki, jajko i wyrobić gładkie ciasto, w razie potrzeby dosypać mąki przennej. Ciasto podzielić na części, z kazdej uformować wałek i podzielić na porcje. Każą porcję spłaszczyć nałożyć farsz i uformować kulkę. Gotowe kluski wrzucać na wrzącą osoloną wodę. Gotować aż wypłyną na wierzch. Polać masełkiem, lub tłuszczykiem z przesmażoną cebulką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    lubię kluski z mięsem
  • 0
    original
    Opublikowano

    waniliowapanienka

    mniam jutro robimy na obiad :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !