Sposób przygotowania

Ser biały rozcieramy z śmietaną, następnie dodajemy posiekaną rzodkiewkę i cebulę. Mieszamy oraz doprawiamy solą i pieprzem. Ogórki kiszone obieramy ze skórki i kroimy w słupki (każdy ogórek kroimy wzdłuż na 4 ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę wzdłuż na pół).

Na każdym plasterku szynki, w odległości około 1/3 od brzegu, układamy wałeczek białego sera, a na wierzchu dwa kawałki ogórka. Zwijamy roladkę od krótszego brzegu. Na koniec przecinamy roladkę po srodku na dwie mniejsze.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Fajny przepis na kolacyjkę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lulus20

    na przystawke idealne ale biały ser zastepuje mascarpone
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    bardzo fajna przekąska :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszna ta roladka :)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczna przekąska
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ładne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !