Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane jablka dzemem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

400ml wody
100g cukru
500g jabłek
20g zelaatyny
100ml śmietanki
sok z cytryny
dżem 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane jablka dzemem

Wode zagotowac z cukrem. Jablka obrac rozkroic na polowki, wydrazyc gniazda, wlozyc do syropu, ugotowac, wyjac napelnic dzemem. Powstaly w garnku syrop polaczyc z zelatyna, zagotowac, dolac sok i smietane. zalac owoce i pozostawic do zastygniecia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 03.10.2010 22:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak