Sposób przygotowania

Cytryny umyj, sparz. Otrzyj skórkę, wyciśnij sok.
Na krem utrzyj masło (10 dag), wbijając kolejno jajka. Dodaj skórkę cytrynową i sok z cytryny, ubijaj na parze do czasu, aż powstanie gęsta masa. Z płatów ciasta wytnij krążki - połowę o wielkości foremki, drugą nieco większą. Wszystkie krążki posmaruj z obu stron roztopionym masłem (15 dag).
Większymi krążkami wyłóż dno i boki foremek. Przykryj kremem i mniejszymi krążkami, posmaruj masłem. Piecz ok. 40 minut w temp. 200.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    chętnie zjadłabym taką babeczkę:-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MONIKA62

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !