Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 500 g
cebula biała 1 duża
jajko 10 szt
margaryna do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki.

Następnie przekrawamy jajka na pół, a połowę żółtek wydłubujemy do miseczki (druga połowa nie będzie nam potrzebna).

Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy z cebulą pokrojoną w piórka i szczyptą pieprzu oraz soli. Następnie dusimy pod przykryciem 5-10 minut, żeby pieczarki oddały nadmiar wody.

Gotowe pieczarki odstawiamy do wystygnięcia, po czym siekamy w jak najdrobniejszą kosteczkę.

Mieszamy za pomocą widelca z połową żółtek, a następnie nakładamy porcje nadzienia
w miejsca po żółtku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 11.02.2013 19:52
super przystawka
smakowita 24.04.2012 17:34
pychotka
bami 07.12.2011 09:37
Pycha pycha pycha :)
Małgosia6 26.10.2011 08:52
moje ulubione
monisia1977 10.10.2011 06:26
pycha!!!
rjustysia 30.09.2011 11:51
Akurat niedawno szukałam przepisu na taki farsz do jajek :)
Barbara/zuza22_85 26.09.2011 17:14
bardzo lubie
ben-ka 04.09.2011 09:40
Moje ulubione:)
Mysiunia 19.08.2011 20:10
bardzo dobre!:)
Jolanta40 03.08.2011 13:03
takich jeszcze nie robiłam
annamariakowalczyk3 28.11.2010 21:48
super,
Ewelina43
Ewelina43 26.11.2010 10:46
rewelacja
pegaz 21.11.2010 09:52
jakie ciekawe połączenie,super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak