Sposób przygotowania

Stopić margarynę w dużym garnku, na średnim ogniu usmażyć cebulę drobno pokrojona na złoty kolor. Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do garnka. Paprykę zieloną i czerwoną pokroić w kostkę, zmiażdżyć czosnek i wrzucić do garnka na 5 minut. Wlać wywar i dodać liść laurowy i sól. Zagotować na wysokim ogniu,po czym zmniejszyć i dusić przez 20minut. Gdy ziemniaki będą miękkie wyjąć liść laurowy, odstawić zupę, aby lekko ostygła. Wsypać kminek i zmiksować zupę. Kartoflanka powinna mieć aksamitną gładkość.Przelać zupę do czystego garnka. Wlać jogurt i podgrzać na małym ogniu. Wsypać połowę sera i mieszać tak długo,aż się roztopi. Dekorować serem i ziołami. Ułożyć pomidory i wsypać grzanki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !