Sposób przygotowania

Wlać wodę do garnka 6 litrowego. Wrzucić liść laurowy i ziele angielskie. Poszatkować obie kapusty i na przemian wkładać kapustę kiszoną, kapustę białą. Aż do zapełnienia garnka. Osolić. Dodać grzyby i śliwki. Na patelni usmażyć kiełbasę pokrojoną w kostkę. Dodać do kapusty. Dodać koncentrat pomidorowy. Do smaku popieprzyć i dodać dużo majeranku. Bigos należy gotować co najmniej z 3 godziny. Następnego dnia z około 1 godzinę i kolejnego dnia tak samo. Najlepszy jest właśnie po kilkukrotnym gotowaniu. Należy pamiętać by często przemieszać składniki podczas gotowania.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa99

    bigos :) tylko mi się przypomniało jak dawno go nie jadałam :(
  • 3
    original
    Opublikowano

    plocia

    ooo z majerankiem i śliwkami, zapewne pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    uwielbiam bigos :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bigosik fajna potrawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    apetycznie wyglada, uwielbiam takie potrawy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pychota:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dorrota

    bigos mamy - to jest to:) świetne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !