Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTECZKA BABUNI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 450 g
masła 250 g
cukru 250 g
cukru waniliowego 1 opakowanie
mielonych migdalow 130 g
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTECZKA BABUNI

Utrzeć masło z cukrem i cukrem waniliowym. Do masy dodać jajko, mąkę, migdały i całość wymieszać. Ciasto przepuścić przez maszynkę do mięsa z założoną nakładką do ciastek. Piec na natłuszczonej i posypanej mąką blasze w temp. 180 stopni przez 25 min. Wystudzone ciasteczka zanurzyć do połowy w polewie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 31.05.2011 15:51
ekstra
iwona332 16.03.2011 12:12
super
Allice 15.11.2010 19:17
Proste i smaczne ciasteczka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak