Sposób przygotowania

Bakalie wymieszać z dwoma łyżkami mąki. Resztę mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Utrzeć tłuszcz z cukrem, a następnie dodawać na przemian mąkę z proszkiem i jaja, nadal ucierając składniki. Na końcu dodać alkohol, esencję zapachową, bakalie i całość delikatnie wymieszać. Wylać do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej tartą bułką. Piec 20 min. w lekko nagrzanym piekarniku, następnie zwiększyć temperaturę i piec jeszcze ok. 20 min.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !