Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszy krakowskiej ze śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2,5 szklanki
sól
cukier 1 szklanka
śmietana 2 szklanki
wanilia
tłuszcz
Bułka tarta klasyczna Prymat
cukier puder 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszy krakowskiej ze śmietaną

Odmierzyć mleko zagotować z tłuszczem, wsypać kaszę, zamieszać, zagotować przykryć i ugotować na małym ogniu. Kaszę ostudzić, dodać sól, cukier, 1 szkl śmietany i rozdrobnioną wanilię, wymieszać. Wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem obsypanej bułka tartą formy, zapiec w piekarniku. Każdą porcje przed podaniem polewać bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak