Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

banany w cieście z sosem miodowo-cytrynowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 3 łyżki
sok z jednej cytryny
miód pszczeli 2 łyżki
wiórki czekoladowe
bita śmietana
masło do smażenia
banan 4 szt.
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: banany w cieście z sosem miodowo-cytrynowym

1.mąkę połączyć z jajkiem ( ewentualnie dodać wody - ciasto powinno być półpłynne)
2.banany obrać ze skórki i przekroić wzdłuż
3.banany obtoczyć w cieście i smażyć na rozgranym maśle na rumiano
4.sok cytrynowy połączyć z miodem na jednolitą masę
5.na talerzu zrobić po dwa kleksy z bitej śnietany, na których powinno umieścić się gorące banany (odsączone uprzednio dokładnie z tłuszczu za pomocą papierowego ręcznika)
6.Banany skropić sosem miodowo-cytrynowym i posypać wiórkami czekoladowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 27.05.2012 19:01
mniam
ewaa 08.05.2011 10:41
super
hastalavista 22.11.2010 00:12
zapowiada się pysznie :)
pacpaw 07.10.2010 16:15
super deser. gratuluje przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak