Sposób przygotowania

1.mąkę połączyć z jajkiem ( ewentualnie dodać wody - ciasto powinno być półpłynne)
2.banany obrać ze skórki i przekroić wzdłuż
3.banany obtoczyć w cieście i smażyć na rozgranym maśle na rumiano
4.sok cytrynowy połączyć z miodem na jednolitą masę
5.na talerzu zrobić po dwa kleksy z bitej śnietany, na których powinno umieścić się gorące banany (odsączone uprzednio dokładnie z tłuszczu za pomocą papierowego ręcznika)
6.Banany skropić sosem miodowo-cytrynowym i posypać wiórkami czekoladowymi

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    super deser. gratuluje przepisu
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    zapowiada się pysznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !