Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka z kalafiorem i ryzem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

uda z kurczaka 2 sztuki
korzenie pietruszki 2
koncentratu pomidorowego 4 lyzki
ryż 3/4 szklanki
mrożony groszek 1/2 szklanki
śmietana 30% 3-5 lyzek
czosnek 2 zabki
pęczek natki pietruszki
Liść laurowy suszony Prymat 2
woda zimna 2 litry
marchew 4 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka z kalafiorem i ryzem

Do duzego garnka wlac 2 litry zimnej wody, wrzucic umyte 2 kurze uda, posolic, zagotowac, zebrac szum, gotowac ok 20 minut na wolnym ogniu. Warzywa obrac i umyc, ryz przeplukac. Cebule, marchew i pietruszke, pokroic na kosteczke i wrzucic do gotujacej wody, gotowac 5 minut, po czym wrzucic rozdrobniony na male rózyczki kalafior, pokrojona na pólplastry lodyge selera, przeplukany ryz, listki laurowe, koncentrat pomidorowy, pieprz, papryke i vegete, gotowac na malym ogniu przez ok 20 minut, po czym dodac groszek i gotowac do miekkosci wszystkich warzyw, przez ok 10 minut. Czosnek pokroic na drobniutka kosteczke, natke posiekac. Tuz przed zakonczeniem gotowania, zdjac garnek z ognia, dodac smietane, czosnek i natke, ponownie zagotowac i doprawiac do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 23.03.2011 22:08
ciekawe połączenie:)
Ewa104 02.02.2011 09:24
Fajna odmiana dla pomidorowej.Muszę następnym razem dołożyć. Moja córka kocha pomidorową a i kalafiorka bardzo lubi, to będzie miała 2 w 1.
Iwusia 28.01.2011 22:34
wygląda pysznie, pewno tak samo smakuje :)
Karolcia12 03.10.2010 10:10
z kalafiorem jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak