Sposób przygotowania

Do duzego garnka wlac 2 litry zimnej wody, wrzucic umyte 2 kurze uda, posolic, zagotowac, zebrac szum, gotowac ok 20 minut na wolnym ogniu. Warzywa obrac i umyc, ryz przeplukac. Cebule, marchew i pietruszke, pokroic na kosteczke i wrzucic do gotujacej wody, gotowac 5 minut, po czym wrzucic rozdrobniony na male rózyczki kalafior, pokrojona na pólplastry lodyge selera, przeplukany ryz, listki laurowe, koncentrat pomidorowy, pieprz, papryke i vegete, gotowac na malym ogniu przez ok 20 minut, po czym dodac groszek i gotowac do miekkosci wszystkich warzyw, przez ok 10 minut. Czosnek pokroic na drobniutka kosteczke, natke posiekac. Tuz przed zakonczeniem gotowania, zdjac garnek z ognia, dodac smietane, czosnek i natke, ponownie zagotowac i doprawiac do smaku.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    z kalafiorem jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda pysznie, pewno tak samo smakuje :)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Fajna odmiana dla pomidorowej.Muszę następnym razem dołożyć. Moja córka kocha pomidorową a i kalafiorka bardzo lubi, to będzie miała 2 w 1.
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    ciekawe połączenie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !