Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozkładamy i dzielimy na prostokąty.Każdy prostokąt jeszcze dzielimy po połowie. Jedną część prostokąta nacinamy nożem, na drugą nakładamy łyżeczkę budyniu i powideł śliwkowych (tutaj panuje pełna dowolność, ogólnie kładziemy ulubione nadzienie). Następnie nasze nadzienie przykrywamy naciętą, drugą częścią prostokąta i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 30 min w temp 200 stopni. Białko z jajka lekko rozbijamy i po ok 20 minutach przeczenia smarujemy nim ciastko. Następnie posypujemy cukrem i pieczemy ostatnie 10 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Uwielbiam ciasteczka francuskie, rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Przyrządzam bardzo podobne ciasteczka, ale nie przykrywam drugim płatkiem ciasta na wierzchu, w każdym bądź razie ciasto francuskie połączone z budyniem to jest to co Baś lubi najbardziej :D mjami
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    O ! już ciasteczka upieczone:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    fajnie wyglądają :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    lubię mieć ciasto francuskie w lodówce
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super:))
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Ależ ja to lubię :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    forgielka

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Ciasteczka francuskie - to jest to!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    do takich ciasteczek to mam slabość :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Co za pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !