Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos francuski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dżem z czarnej porzeczki 1/2 szklanka
dżem z czarnej porzeczki 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 1 1/2 (30%)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos francuski

Dżemy starannie zmiksować lub przetrzeć przez sito. Nadal miksując, porcjami dodawać pozostałe składniki sosu. Przyprawić do smaku solą, papryką i pieprzem. Przed podaniem dobrze schłodzić w lodówce. Znakomity do wędlin, zimnych mięs, ryb i jaj ugotowanych na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak