Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki nadziewane groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

60 g cebuli
tłuszcz
50g wiśni z konfitur
400g groszku konserwowego
natka pietruszki
sól, pieprz
ziemniaki 4 szt
ketchup 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki nadziewane groszkiem

W ziemniakach wydrazyc sroki specjalna lyzka, pozostawiajac grube scianki. Zalac wrzaca woda i gotowac 7-8min. Wyjac, posypac przyprawami. Cebule drobno posiekac i usmazyc, polaczyc z wisniami, groszkiem i posiekana natka oraz ketchupem, doprawic. Farszem tym napelnic ziemniaki, ulozyc je w naczyniu, skropic tluszczem i upiec.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 14.10.2010 18:51
groszku nie lubię ale pomysł ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak