Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapustka zasmażana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała
tłuszcz do smażenia
przyprawy
kapusta kwaszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapustka zasmażana

Kapustę wypłukać i gotować w małej ilości wody. Można dodać kostkę rosołową lub posolić. Cebulkę pokrojoną w plastry przysmażyć na tłuszczu na zloty kolor, boczek pokroić w drobna kostkę i podsmażyć, cebulę i boczek wrzucić do gotującej się kapusty i dalej gotować mieszając. Pokroić ząbek czosnku i dodać do kapusty. Dodać do smaku paprykę ostrą i słodką, sól, magi, jarzynkę, pieprz, jak za kwaśna troszkę cukru.Gdy już będzie miękka, zrobić zasmażkę i dodać do kapusty. Podawać np z kaszanką lub mięsem i ziemniakami. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 06.05.2012 23:34
świetne
marchewka 25.06.2011 23:13
jutro robię na obiad...
Elżbieta18 20.02.2011 22:42
ja tez bardzo lubię
Misiabe 01.12.2010 00:35
mmmmm... to są moje smaki :)
anya_86 18.11.2010 23:55
idealna do kaszanki ziemniaków
eli82 11.10.2010 17:22
mniam
gacopierz23 10.10.2010 18:21
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak