Sposób przygotowania

Kapustę wypłukać i gotować w małej ilości wody. Można dodać kostkę rosołową lub posolić. Cebulkę pokrojoną w plastry przysmażyć na tłuszczu na zloty kolor, boczek pokroić w drobna kostkę i podsmażyć, cebulę i boczek wrzucić do gotującej się kapusty i dalej gotować mieszając. Pokroić ząbek czosnku i dodać do kapusty. Dodać do smaku paprykę ostrą i słodką, sól, magi, jarzynkę, pieprz, jak za kwaśna troszkę cukru.Gdy już będzie miękka, zrobić zasmażkę i dodać do kapusty. Podawać np z kaszanką lub mięsem i ziemniakami. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anya_86

    idealna do kaszanki ziemniaków
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    mmmmm... to są moje smaki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Elżbieta18

    ja tez bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    jutro robię na obiad...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !