Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

200g wolowiny bez kosci
150g cebuli
20 g masła
50g bulki czerstwej
mleko
150g marchwii
150g selera
150g pietruszki
100g cebuli
40 g rodzynków
20g zelatyny
sól, cukier, pieprz
żółtko jajek 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: mielone w galarecie

Cebule drobno posiekac i usmazyc. Bułke namoczyc w mleku, odcisnac, zmielic razem z miesem. Wymieszac z zoltkiem i cebula doprawic do smaku. Z przygotowanej masy uformowac okragłe gałki. Warzywa pokroic w paseczki, zalac wrzaca woda osolona, gotowac 15 min. Potem wrzucic przygotowane galki i gotowac jeszcze 15min. Pod koniec dodac oplukane rodzynki oraz namoczona w zimnej wodzie zelatyne, doprawic i podzielic w salaterkach. pozostawic do zastygniecia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 08.12.2011 17:22
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak