Sposób przygotowania

ser twarogowy zmielic wymieszac z zoltkami utartymi z cukrem i rodzynkami.
Przygotowac rozczyn z 5dag maki, roztartymi drozdzami, cukru i mleka. Pozostawic do wyrosniecia. Nastepnie rozczyn polaczyc z reszta skladnikow, pod koniec dodajac roztopiony tluszcz. ciasto pozostawic do wyrosniecia.
Ciasto rozwalkowac na grubosc 1cm, pokroic na kwadraty o bokach 5cm i nalozyc na nie nadzienie. Nastepnie zlepic razem4 rogi kwadratow, smarowac buchty margaryna, ukladac na blache posmarowana tluszczem, przykryc scierka i pozostawic do wyrosniecia. Piec 30-40 min. podawac posypane cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !