Sposób przygotowania

białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę, żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mleko, mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać masę z ubitymi białkami- ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180stopni 35 minut.
Galaretki rozrobić i pozostawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić dodając ok pół szklanki cukru i wyłożyć ją na wystudzone ciasto.
Jabłka obrać i zetrzeć na drobnej tarce, dodać do lekko zsiadłej galaretki, wymieszać i wyłożyć na ubitą śmietanę. Ciasto pozostawić na jakiś czas w lodówce.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Rzeczywiście chyba będzie mniam mniam bardzo mi się podoba wypróbuje na pewno

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !