Sposób przygotowania

Filet sprawić, przekroić wzdłuż , ma być cienki, z jednej połowy fileta wykroić 3 ,4 porcje, lekko rozbić ręką. Przyrządzić ciasto z mleka, wody. jajek. mąki, dodać przyprawy może być gyros lub papryka ostra, słodka , jarzynka, zioła - jak kto lubi, oregano, pieprz.(Ciasto ma być konsystencji gęstej śmietany, powinno być dość słone i ostre, jeżeli będzie za rzadkie - dosypać mąki.) Przygotowane mięso włożyć do ciasta i pozostawić na ok 2 godz. w lodowce. Im dłużej leży w cieście tym lepszy. Można przygotować wieczór i na drugi dzień piec. Podgrzać olej na patelni i wykładać fileta wraz z ciastem, piec na małym ogniu, po upieczeniu jednej strony , przewrócić na drugą stronę, a na upieczoną położyć plastry sera. Przykryć i piec pod przykryciem, aby się ser rozpuścił. Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami. Może być przystawka. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Elżbieta18

    Potrawa jest bardzo smaczna i wykwintna. Polecam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Elżbieta18

    Zachęcam do przygotowania tej potrawy, naprawdę jest pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Świetne :) Takie właśnie obiadki lubię najbardziej :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam.....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Wygląda pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    kiziolek201

    Świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ładne zdjecie
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    zachęcona zdjeciem zrobiłam i polecam jest pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !