Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Jogurtowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 szklanki cukru
2 szklanki maki pszennej
1 opakowanie cukru wanilinowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 szklanki mleka
1 opakowanie budyniu czekoladowego z cukrem
20 dag masła
2 łyzki kakao
olej 1/2 szkl.
jogurt naturalny 125 g
jajko 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Jogurtowe

Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka. Do żółtek dodać jogurt naturalny, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, ubite białka, cukier i wszystko zmiksować na gładką masę. Następnie dodać olej i mąkę. Ponownie zmiksować. Blaszkę wysmarować lub wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na to ciasto. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni
Budyń czekoladowy ugotować na mleku, ostudzić. W tym czasie utrzeć masło z kakaem i dodać budyń. Ostudzone ciasto przekroić na pół, przełożyć masą budyniową (ciasto - masa - ciasto - masa). Ciasto można polać polewą i udekorować według własnego uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 06.10.2010 20:34
muszę wypróbować ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak