Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka. Do żółtek dodać jogurt naturalny, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, ubite białka, cukier i wszystko zmiksować na gładką masę. Następnie dodać olej i mąkę. Ponownie zmiksować. Blaszkę wysmarować lub wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na to ciasto. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni
Budyń czekoladowy ugotować na mleku, ostudzić. W tym czasie utrzeć masło z kakaem i dodać budyń. Ostudzone ciasto przekroić na pół, przełożyć masą budyniową (ciasto - masa - ciasto - masa). Ciasto można polać polewą i udekorować według własnego uznania.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    muszę wypróbować ten przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !