Sposób przygotowania

Mięso wymieszać z jajkami i przyprawami (sól, pieprz,papryczka, trochę szczypiorku)
Zagotować wodę i robić malutkie pulpeciki mokrymi rękami, wrzucać do wrzątku i zagotować krótko, wyjąć łyżką cedzakową i osuszyć chwilę po czym włożyć na tłuszcz i przyrumienić potrząsając patelnią. Przyrumienione zdjąć.
Cebulę drobno posiekać przyrumienić na tłuszczu, dodać marchewkę podlać bulionem i gotować ok 10 min. Dodać odcedzoną kukurydzę pulpeciki ..Podgrzewać ok 10 min delikatnie mieszając. podawać z sałatą ze śmietaną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    ładnie wygląda;;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !