Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki Tajskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

posiekanych dymek 1/4 szkl
mielonej wieprzowiny 1/2 kg
posiekana czerwona papryka 1
jajko
poszatkowanej kapusty 2/3 szkl
ząbek czosnku
sosu sojowego 2 łyżki
posiekanej świeżej kolendry 2 łyzki
sól, pieprz
placków na won tony 60
mąka kukurydziana
imbir starty 2 łyżeczki
olej 1/4 łyżeczki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki Tajskie

Wymieszaj w misce składniki nadzienia, przypraw i wstaw na noc do lodówki. Na każdy płat ciasta nakładaj po czubatej łyżce nadzienia. Zwilż wodą brzegi won tonów, zaciśnij je ponad nadzieniem, tak aby powstały sakiewki. Pierożki układaj na pergaminie oprószonym mąką kukurydzianą. Wymieszaj w misce składniki sosu, przypraw do smaku solą i pieprzem. W szerokim rondlu porcjami rozgrzewaj olej, wkładaj pierogi płaską stroną do dołu i smaż je około minuty. Gdy zrobią się złote, wlej trochę wody i przykryj rondel. W ten sposób pierogi ugotują się w parze (3 minuty na średnim ogniu).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak