Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w sosie grzybowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości zależna od potrzeb
cebula 1 szt
kostka grzybowa 1 szt
woda 1 szkl
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat
tłuszcz do smażenia
mąka 2 łyżeczki
pieczarki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: schab w sosie grzybowym

Schab pokroić na cienkie plastry, lekko rozklepać usmażyc z obu stron, na tym samym tłuszczu przyrumienić cebulę i dodać drobno posiekane pieczarki lub grzybki wczesniej namoczone i ugotowane w odrobinie wody. Podlać potrawę wodą , dodać kostkę grzybową i przyprawy do smaku.
Poddusić kilka minut .. mąkę rozrobić w odrobinie wody i dodać do sosu.. przemieszać i dprowadzić do wrzenia .. Podawać z ziemniakami i surówką. Posypać natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 22.11.2014 20:36
smaczne mięsko
caffee_tea 18.03.2012 11:05
mniaaam
polly66 13.12.2010 21:25
popieram,mięsko i grzyby to zawsze udane połączenie
Sarenka 07.12.2010 21:22
Uhm, pyszny obiadek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak