Sposób przygotowania

Schab pokroić na cienkie plastry, lekko rozklepać usmażyc z obu stron, na tym samym tłuszczu przyrumienić cebulę i dodać drobno posiekane pieczarki lub grzybki wczesniej namoczone i ugotowane w odrobinie wody. Podlać potrawę wodą , dodać kostkę grzybową i przyprawy do smaku.
Poddusić kilka minut .. mąkę rozrobić w odrobinie wody i dodać do sosu.. przemieszać i dprowadzić do wrzenia .. Podawać z ziemniakami i surówką. Posypać natką pietruszki

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Uhm, pyszny obiadek.
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    popieram,mięsko i grzyby to zawsze udane połączenie
  • 4
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    mniaaam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    smaczne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !