Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek kajmakowo-orzechowy

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 gr
jajko 2 szt
cukier 1 szkl
masło 12.5 dkg
cukier wailinowy 1 op
dżem truskawkowy 1 słoik
kajmak 400 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek kajmakowo-orzechowy

Masło cukier i jajka utrzeć dodać mąkę i zmiksować (ciasto będzie gęste)
rozsmarować ciasto w dużej blasze albo w dwie małe.. (na papierze)
upiec na złoty kolor

Po wystudzeniu (jeśli było pieczone w jednej, przekroić na pół) ciasto przełożyć dżemem truskawkowym, rozsmarować cienką warstwę masy kajmakowej, resztę przełożyć do szprycy i udekorować masą i orzechami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 17.03.2018 16:25
Wygląda obłędnie! Kawał dobrej roboty!
marcia7 04.04.2014 17:34
bardzo apetyczny
Małgorzata9 11.06.2013 21:47
smaczne ciasto
EWI 28.03.2013 13:39
wygląda pięknie
agnieszka189 04.11.2011 12:19
Śliczny
ZEWA 16.04.2011 14:52
cudny
Sarenka 12.02.2011 09:57
Chodzi za mna taki mazurek juz od dawna!
Sarenka 12.02.2011 09:57
Chodzi za mna taki mazurek juz od dawna!
Koper 07.11.2010 08:07
Ale pięknie go zrobiłaś. Idealny :)
banditka 08.10.2010 09:13
arcydzieło :)
mikrusiak 02.10.2010 20:35
wygląda smakowicie...:P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak