Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wloska zupa pomidorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała
oliwa
koncentrat pomidorowy 80g
mleko 1/2l
ryż 100g
masło lub margaryna 20g
20g maki
bulion na żeberkach 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: wloska zupa pomidorowa

Cebule drobno posiekac, podsmazyc na oliwie razem z czosnkiem, polaczyc z koncentratem pomidorowym i dusic kilka minut na malym ogniu.
Nastepnie przetrzec, zalac wrzacym wywarem i mlekiem, dodac oplukany ryz i przyprawy , ugotowac. Masło rozgrzac, wymieszax z maka nie rumieniac, dodac do zupy. Zupe zagotowac i doprawic do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anya_86 02.12.2010 17:57
rewelacyjna, świetnie rozgrzewa w dni takie jak dzisiejszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak