Sposób przygotowania

Szpinak rozmrozić, a nadmiar wody odsączyć na durszlaku. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do szpinaku. Całość doprawić solą i wymieszać. Cebulę obrać z łupin i pokroić na stosunkowo cienkie talarki. Stolnicę posypać mąką, po czym przełożyć na nią rozmrożone ciasto francuskie i rozwałkować je równomiernie na grubość 2-3 cm. Na ciescie ułożyć plasterki sera, szynki i cebuli. Na tym położyć szpinak i zwinąć ciasto w rulon. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ostrożnie przełożyć na nią roladę. Żółtko jajka rozmieszać widelcem i posmarować nim ciasto. Następnie posypać roladę gruboziarnistą solą i kminkiem. Piec w piekarniku w temp. 200 stopni przez 15-20 minut. Gotową roladę przyozdobić załązką ziół. Podawać na ciepło.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    takiej nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajn ale szpinaku nie jadam bleee

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !