Sposób przygotowania

Brokuł podzielić na różyczki i obgotować w lekko osolonej wodzie. Gotowanie powinno trwać około 5 minut. Czosnek posiekać bardzo drobno. Boczek pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić na nią boczek i podsmażyć wraz z czosnkiem, pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Czerwoną cebulę posiekać w kosteczkę. Brokuły wymieszać z boczkiem, cebulą, startym parmezanem. Całość skropić sosem sojowym i sokiem z cytryny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Bardzo fajna sałatka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super sałatka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha salateczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !