Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

selery z żółtym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

selery 800g
ser żółty 200g
mąka 40g
jaja 3
tłuszcz do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: selery z żółtym serem

Selery wrzucić do wrzacej wody. Ugotowac na pol miekko. Nastepnie przestudzic, obrac i pokroic w plastry(1cm). ser pokroic w plastry wielkosci plastrów selera. Pomiedzy dwa plastry selera wkladac plaster sera. Posypac sola i maka, panierowac w zmaconych jajach i bułce tartej. Smazyc z obu stron na silnie rozgrzanym oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak