Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

migdałowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbata czarna 1 torebka
cukier 9 łyżeczek
kajmak 1 puszka
krem do tortów śmietankowy 1 opakowanie
migdały 15 dag
aromat migdałowy 1 szt
wiórki kokosowe 1 paczka
śmietana kremowa 30% lub 36% 0,5 litra
Biszkopt 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: migdałowiec

Pieczemy 3 biszkopty (jeden może być z dodatkiem kakao) każdy z 3 jaj.

Kremówkę ubić dodatkiem kremu w proszku do tortów. Podzielić masę i do większej części dodać starte na wiórki migdały.

Poncz: herbatę zaparzyć w szklance wody, dodać 9 łyżeczek cukru i aromat migdałowy. Pozostawić do wystygnięcia. Jeśli chcemy mocno nasączyć biszkopty ilość można podwoić.

Pierwszy biszkopt należy nasączyć ponczem i rozsmarować na nim masę kajmakową. Drugi biszkopt (może być kakaowy) nasączyć i posmarować połową masy migdałowej. Na wierzchu układamy nasączony biszkopt. Rozsmarowujemy pozostałą część masy i dekorujemy wiórkami czekoladowymi. Wstawiamy do lodówki na ok. 3h.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak